Media

Donderdag 1 September 18.30 – 21.30 uur
PINKTONES Unplugged, Stevig & Swing

Woensdag 31 Augustus om 19:00 uur

Singer/songwriter Eric Nouwens is bij muziekminnend Den Bosch vooral bekend als frontman van Don Javor, maar tapt woensdag uit een ander vaatje. Nouwens brengt zowel covers als eigen nummers.

Dat was fijn 🧡 Kom langs en laat je verassen of check ons programma voor komende week op www.defacade.nl
De Façade: woensdag tm zondag @ekpdenbosch

Jammer mensen, de voorstelling van Iris Penning gaat helaas niet door. Heb je een kaartje voor Iris? Het bedrag wordt terug op je rekening gestort! Woensdag wordt, hoe dan ook, weer een echt Façade Feest! Dus kom lekker langs en laat je verrassen!

Morgen is het zover!
Kunnen niet wachten jullie weer te zien ☀️🌴🍹

ZATERDAG 3 SEPTEMBER 2022 OM 19:00 uur

Born Speelt Akoestisch 🎶 Gratis Entree 🤘

Born Stuyven uit Den Bosch is zanger, gitarist, songschrijver en frontman van Thunderin’ Hearts. Daarna speelt hij samen met singer-songwriter Niels Duffhuës in Enos (1998-2001). Samen met een groep gerenommeerde sessiemuzikanten en producer Gordon Groothedde neemt hij in 2005 zijn debuutalbum At The End Of The Day op. Tijdens de tournee van Simple Minds in 2006 in Nederland, Duitsland, Frankrijk, België en Luxemburg verzorgt Born meerdere keren het voorprogramma. Born is een neef van de Belgische muzikant Daan Stuyven (Dead Man Ray, Daan). De single It Hurts (maart 2007) bevat een gastbijdrage van de Amerikaanse zangeres Beth Hart. In augustus 2007 gaat Studies in première, een muzikale project met composities van Born en arrangementen door bassist Eric van der Westen.

Silent Disco 🎧 Geruisloos uit je dak met Nico Okkerse 🎶
Dé bedenker van de Stille Disco!
Dit jaar draait hij dagelijks op de Façade,
vanuit zijn vliegbasis Airport Pisa.

Geruisloos uit je dak met Nico Okkerse. Een Nederlands entertainer, zanger en cultuurmanager, maar vooral bekend als dé bedenker van de stille disco!
De Stille disco werd in 2002 voor het eerst gerealiseerd door Nico Okkerse en Michael Minten na sluitingstijd op De Parade waar, door strenge gemeentelijke geluidsverordeningen, geen geluidsoverlast was toegestaan.
Het werd een vaste attractie op De Parade. Okkerse bouwde het concept verder uit voor andere evenementen en grotere festivals.
Nico was regelmatig bij ons te zien in PicknickPark Zuid! Dit jaar draait hij dagelijks op de Façade, vanuit zijn vliegbasis Airport Pisa.

DEEG 🍕 is ook weer van de partij 🍕

Work in progress day one 💪 nogéénweekenééndag 🙂

Work in progress day two 💪😎

Work in progress 💪😎

Bron: Marc Brink Brabants-Dagblad 18 Augustus 2022

De Facade strijkt weer neer in Den Bosch, met optreden van Frederique Spigt en vliegles voor kinderen

DEN BOSCH – Het sfeertje van een pittoresk Italiaans dorpje. Dat moet vanaf 26 augustus tot en met 4 september heersen op het EKP-terrein aan de Bossche Parallelweg. Tegenover het Grasso-complex zijn tijdens De Facade optredens gepland van onder anderen Frederique Spigt. Kinderen kunnen ‘vliegles’ krijgen.

,,We kregen vorig jaar veel enthousiaste reacties van bezoekers en degenen die hier optraden’’, zegt Rob Janssen. De eigenaar van Studio Surprise organiseerde De Facade op dezelfde locatie. Volgens hem kwamen er verspreid over twee maanden zo’n 10.000 bezoekers af op allerlei optredens en enkele pubquizen.

Heel wat korter

De Facade (’Klein festival met een groot hart’) valt dit jaar heel wat korter uit. Want het blijft beperkt tot een feestweek. En dat heeft allerlei redenen. ,,In de coronatijd kon ik meer tijd besteden aan De Facade dan nu. Want het werk voor Studio Surprise trekt weer aan. Verder is het vergeleken met vorig jaar lastiger om voldoende personeel te vinden. Voor twee maanden voldoende artiesten vinden die passen bij de opzet is nu door de vollere agenda van de artiesten ook lastiger.’’

Vergeleken met vorig jaar is het lastiger om voldoende personeel te vinden Rob Janssen

Volgens Janssen was dat met Frederique Spigt geen probleem. ,,Zij trad hier vorig jaar op. En wilde graag nog een keer omdat de sfeer haar aansprak.’’

Behalve voor deze zangeres is het podium (weer gemaakt van pallets) ook gereserveerd voor optredens van Meneertje Peertje en de Eindhovense stadsdichter Iris Penning. De toegang voor het optreden van Penning kost 7,50 euro. Voor Meneertje Peertje bedraagt de entree 5,- euro. en voor Spigt betalen de bezoekers 10 euro per persoon. Optredens van Born, dr. Feelgood, Paulinho Paes, Lang & Gelukkig en Pinktones zijn gratis toegankelijk. Deelname aan de pubquiz die op 28 augustus wordt gehouden kost 20 euro per team.

Zelfgevouwen vliegtuigjes

Met decoratiedoeken moeten de bezoekers van De Facade zich wanen in een Italiaans dorpje. En dan vlakbij een vliegveldje. Want er komt een verkeerstoren op het terrein te staan. Vanaf een hoogte van zo’n 4 meter kunnen kinderen daar een zelfgevouwen vliegtuigje lanceren naar een landingsbaan. ,,Er worden vlieglessen gegeven waarbij de deelnemers zich kunnen kwalificeren voor een lancering vanuit de verkeerstoren die twee jaar geleden tijdens de Bossche Zomer in het Zuiderpark stond.’’

De Facade is onderdeel van de Bossche Zomer. Meerdere deelnemers zijn de afgelopen weken gedupeerd door inbraken en diefstallen. Dat geldt ook voor Janssen die begin deze week ontdekte dat koperdieven hun slag hadden geslagen op het EKP-terrein. ,,Pizzabar Deeg kan net als vorig jaar met een houtoven nog zorgen voor de catering. En het is inmiddels gelukt om elektriciteit en water te regelen. Ook zorgen we nu na afloop voor permanent toezicht.’’